Bojana Kukulj-Gez

Certified Coach | Serving Serbia, Novi Sad, Vojvodina

Bojana-Gez_gdf

About Me

Before I became a mother, I was a proofreader and couldn’t imagine that having a baby will change my life completely. But it did - in a good way! While I was pregnant, I became so interested in everything about pregnancy, childbirth, and motherhood that I decided to become a doula and breastfeeding peer counselor. I enjoy giving support to new moms, providing right information and helping them in every way I can.

With my first daughter, I didn’t know that Elimination Communication (EC) existed, so I was using disposable and cloth diapers. When she was 17 months old, I wanted to get rid of the diapers, but didn’t know how to do it; so I just put diapers away and patiently followed my intuition and her behavior. I was practicing EC not knowing about it at all!

During my second pregnancy, I heard from a friend of mine about EC and definitely decided to try it. I started reading about it and became very excited about it. EC was totally logical and made sense to me! I started practicing with Martha when she was three weeks old. I loved it! For me, EC is interesting, easy, clean, gentle…

Many people heard that I was practicing EC and contacted me to hear more about it. Also, mothers who have problems with potty training often call me for advice. So I came to a conclusion that people in my country really needed support for practicing EC and potty training and decided to spread my knowledge about EC and become a GDF coach.

If you want to reduce your diaper usage, to understand your baby’s needs intimately, as well as bond with your baby, I am here. I provide group meetings, workshops and home visits.

Pre nego što sam postala majka, radila sam kao lektorka i nisam mogla ni da zamislim da će mi beba toliko promeniti pogled na svet, i u neku ruku mi pomoći da otkrijem čime zaista želim da se bavim. Tokom trudnoće, toliko su me okupirale sve teme u vezi sa trudnoćom, porođajem i dojenjem da sam odlučila da budem dula i vršnjačka savetnica za dojenje. Uživam da dajem podršku mamama, da im pružam korisne informacije i uopšte im pomažem na koji god način mogu kako bi što više uživale u svom majčinstvu.

Kada sam rodila prvu ćerku, nisam znala za bespelenaštvo (EC) i koristila sam jednokratne pelene u kombinaciji sa pamučnim. Kada je imala 17 meseci, odlučila sam da se otarasim pelena ali nisam znala kako, pa sam se samo oslonila na svoju intuiciju i pratila njene ponašanje i potrebe. U stvari sam i praktikovala EC a da toga nisam ni bila svesna.

U drugoj trudnoći sam čula za bespelenaštvo i toliko mi se dopalo da sam odlučila da probam. Počela sam da čitam o tome i jedva sam čekala da počnem da komuniciram o nuždi sa svojom bebom. Sve u vezi sa EC je toliko logično i ima smisla. Počele smo s bespelenaštvom kada je Marta imala tri nedelje. Mnogo mi se dopalo! Od početka je interesantno, lako i neopterećujuće, beba je čista, pristup je nežan.

Mnoge mame su čule da nudim bebi da piški i kaki od rođenja van pelene i želele su da više o tome saznaju. Takođe, mame koje su imale problem da skinu deci pelene, počele su da mi se obraćaju za savet, pa sam zaključila da je mamama našoj sredini potrebna podrška za bespelenaštvo i učenje na nošu. Zato sam odlučila da proširim znanje o bespelenaštvu i skidanju pelena i da postanem GDF savetnica.

Ako želite da probate bespelenaštvo (nebitno koliko je vaša beba stara), ili vam je potrebna podrška u skidanju pelena, tu sam. Držim radionice u Novom Sadu, dolazim u kućne posete i na raspolaganju sam za konsultacije preko Skajpa.